-

  
               
  v   Atatürk
  v   Forum
Menü
Köyümüz
    Kabalar
    Gelir Kaynakları
    Mevcut Hizmetler
    İletişim
    Ulaşım Krokisi

Fotoğraf-Video
    Fotoğraflar
    Canlı Kamera
    Videolar

Diğer
    Yazılar
    Haberler
 
İstatistikler
Üyeler
Son üyemiz : recep
Bugün : 0
Dün : 0
Onay bekleyen : 1
- Engelliler : 0
- Kayıtlı üye : 385

Aktif Üyeler
 Aktif üye yok..
Sitede aktif
Üye : 0
Misafir : 1
Toplam : 1
Rekor : 106 kişi 24.12.2010
IP No : 54.227.127.109
Site sayacı
Bugün Tekil : 1
Bugün Çoğul : 1
Bugün Toplam : 2
----------------
Dün Tekil : 4
Dün Çoğul : 4
Dün Toplam : 8
----------------
Genel Tekil : 65813
Genel Çoğul : 74989
Genel Toplam : 140802
 
Gelir Kaynakları

BAĞCILIK:

Bağlarımız

Köyde üretilen bağların bazı çeşitlerini kısaca şöyle sıralayabiliriz.

Çal Karası, tadı, rengi, kokusu ve insan vücudundaki yaşlanmış ve hastalanmış hücrelerin yenilenmesinde, kansızlığın tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır. Suyundan yapılan pekmezi kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir.

Sultaniye(Çekirdeksiz), Öküz Gözü, Boğazkere ve sofralık olarak Razakı üretilmektedir.

 

Çal Karası Üzümü

Çal Karası, tadı, rengi, kokusu ve insan vücudundaki yaşlanmış ve hastalanmış hücrelerin yenilenmesinde, kansızlığın tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır

 Çalkarası Üzümü

Pekmez Yapımı

Çal karası siyah üzümden yapılan pekmez kansızlığa, mide ağrılarına hücre yenilenmesine iyi gelmektedir. Kış aylarının vaz geçilmez tatlılarındandır.

Pekmez Yapımı

Siz hiç kabalar pekmezi yediniz mi? Eğer yememiş iseniz çok şey kaybettiniz demektir.

Kabalar pekmezinin tadına bakmak için köyümüze kadar gelmeniz gerekir.

 

Çekirdeksiz Beyaz Üzüm

Köyümüzün en önemli gelir kaynaklarından biri, çekirdeksiz üzüm yetiştiriciliğidir. Susuz tarımda yapılarak yetiştirilen üzümler hem çok lezzetli, hem de tat oranı daha yüksektir. Yaş ve kuru olarak değerlendirilmektedir.

 

ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM BAĞ YAPRAĞI

 

Kabalar Köyü’nün gelir kaynaklarının başında bağcılık ve kekik üretimi gelmektedir.     Köylüler Çekirdeksiz Sultaniye, Çekirdekli Siyah(Çalkarası), Öküzgözü, Boğazkere ve değişik sofralık üzümler yetiştirmektedir. Yetiştirdikleri bu üzümlerden Çekirdeksiz sultaniye ve çekirdekli Çalkarsı üzümleri kurutmaktadırlar.

Çekirdeksiz Sultaniye beyaz üzümün yaprakları Mayıs ayının son haftasında toplanarak salamura yapılır. Neden mayıs ayının son haftasında toplanır? Çünkü  yapraklar bağların  külleme gibi hastalıklara karşı yapılan ilaçlamadan önce toplanması gerekir.

Yapraklar doğal ve natürel olarak hazırlanır.

Beslenmesine ve sağlığına dikkat edenler için kolay ve ucuz bulabilecekleri en güzel yiyecektir bağ yaprakları.

Kalın ve kart bağ yapraklarının yenmesi pek hoş olmaz. Çünkü yaprakların damarları kalınlaştığından ağızda hemen erimez. Kara üzüm bağ yaprakları da tüylü olduğundan sarması ve yemesi lezzetli değildir. Onun için köylüler çekirdeksiz beyaz sultaniye bağların yapraklarını tercih ederler.                                                

Razakı Beyaz Üzüm

Köyümüz de Razakı üretimi de yapılmaktadır.

 Razaki Beyaz Üzüm

Her Derde Deva Kekik

 Kekik Hasatı

Kekik: İçilmesi ve çeşitli baharat ve ıtriyatta kullanılan kekik dağlarda ve köylülerin kendi tarlalarına ekmesiyle 350 ton kuru kekik üretilmektedir.

Zeytin: Adı güzeller baraj havzasına denemek için 5000 adet fidan dikilmiştir.

 

HAYVANCILIK

 Hayvancılık

Kabalar Köyü'nde hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Çünkü küçükbaş hayvanlarının otladığı otlaklar, mermer ocakları, bağ ve kekik alanlarına dönüşmüştür. Onun için 1150 küçükbaş ve 10 adet büyükbaş hayvan bulunmaktadır.


Arkadaşına Gönder
[1]
 

Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Güvenlik : 188440             
Güvenlik : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Üzüm
 
2005 © Copyright AspSitem.com (Ücretsiz ASP Siteniz)
Website motorumuz © 2007 AspSitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,06 saniyede yorumlandı.
 
toplist.htm dosyasi toplist 1 toplist 2 toplist 3